Awakening the Dreamer – Changing the dream

En helt fantastiskt film som ger hopp inför framtiden, hur vi kan ta visdomen från Öst tillsammans med teknologin / vetenskapen i Väst & tillsammans skapa en ny värld.

Part 1
http://vimeo.com/52048121

Part 2
http://vimeo.com/52496263

Pachamama som de pratar om i filmen har en hemsida
http://www.pachamama.org/

De har även skapat en sida för den yngre generationen
http://genup.net/

För mig är det som pågår i världen just nu som i filmen Avatar. Jag blir stressad av att höra om klimatet överallt, ikväll på Skavlan, på löpsedlar, i senaste buffé, överallt. Men tänk om det är nu det händer? Det är nu det sker. Uppvaknandet? Är det därför jag hör om det överallt, att det är nu alla vaknar upp & börjar tänka annorlunda för att sedan kunna skapa förändring? Egentligen borde jag vara med orolig om jag hade alla de insikter jag hade & ingen annan pratade om det, visst?

För mig räcker det med att titta på min son några sekunder för att jag ska vilja göra något, delta i förändringen. Vad vill du bidra med? Om alla tog sitt ansvar & bidrog där de bodde skulle allt förändras.

Om du inte tar hand om jorden, var ska du då bo? Dina barn bo? Dina barnbarns barn?
Precis som, om du inte tar hand om din kropp, var ska du bo?

Känner du dig fortfarande tveksam till om det är människan som påverkar klimatförändringar eller inte, checka in den här korta videon. En kille som spaltar upp hela frågan på en whiteboard på några minuter & gör allt kristallklart.

http://www.upworthy.com/one-guy-with-a-marker-just-made-the-global-warming-debate-completely-obsolete-7

Denna vecka har jag skrivit till Sveriges kontaktperson för Pachamama. Jag har mailat ICA, Hemköp & Willys och bett de ta fram komposterbara blöjor & våtservetter. Jag har skaffat en komposthink så att vi kan börja kompostera. Istället för att köpa nytt draperi i hallen sydde jag om en gardin. Köpte en body på Polarn&Pyrets Ekologiska kollektion. I affären handlar jag ekologiskt av allt som är möjligt, ska du byta ut något ska du satsa på 1. citroner 2. vindruvor 3. potatis 4. kött 5. Bananer 6. kaffe – det är det mest besprutade.

Medvetenhet kommer inte alltid vara bekvämt men jag hoppas att inom en snar framtid kommer hela Livsmedelsindustrin tvingats tänka om. Vad ska till för det? Vad mer är möjligt?


Från sidan: http://uk.eonline.com/news/286082/avatar-2-is-delayed-for-a-long-time-is-that-a-bad-sign

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *